U trendu

Dramatično na putu Novi Pazar-Sjenica i kod Kosjerića: Olujni vetar nosi sneg, zavejana i trudnica (video)

Na putu Novi Pazar-Sjenica, na deonici od Belih Voda do Štavlja, u prekidu je saobraćaj zbog visokih nanosa usled olujnog vetra i smanjene vidljivosti. Deset vozila zavejano je i kod Kosjerića, a među zavejanim putnicima je i jedna trudnica.

UŽIVO SA PEŠTERSKE VISORAVNI!!!BRAVO DIREKTORE || Neumorni direktor D.O.O. NOVI PAZAR PUT, Aleksandar Grbović sa svojim ljudima i dalje na terenu u spasavanju zarobljenih gradjana u svojim automobilima (FOTO)

Gepostet von Glas Pazara am Mittwoch, 5. Februar 2020

Na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put,,doo saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

Na ovom putnom pravcu došlo je do potune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova koje ne pamte ni najstariji stanovnici Peštera – jakih snežnih padavina, olujnih naleta vetra i smanjene vidljivosti, gde nema efekta rad mašina, vozila i ljudstva, navodi se u saopštenju.

Na raščišćavanju snega angažovano je više građevinskih mašina – tri ulta-utovarivača, dve kombinirke, i četiri kamiona, navodi Novi Pazar put.

U saopštenju ističu da je na osnovu dobijene saglasnosti od strane Nadzorne sluzbe JP „Putevi Srbije“ uspostavljena potpuna obustava saobraćaja na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, deonica Brnjica-Bijele Vode.

Čišćenje tog pravca, kako ističu, biće nastavljeno kad vremenske prilike to dozvole.

Zavejano deset vozila kod Kosjerića
Kod Varde u opštini Kosjerić večeras je deset vozila zavejano, pa su u akciju spašavanja krenuli vatrogasci, ali i vozila komunalnog preduzeća, javlja RTS.

Kako se navodi, među zavejanim putnicima je i jedna trudnica.

Sneg koji je intenzivno padao, tokom večeri je oslabio.

Neprohodni putni pravci
Kako saopštava JP Putevi Srbije, neprohodni su sledeći putni pravci:

I B-21, Ivanjica/Novi Pazar (Javor) – Sjenica, I B-29, Užice/Novi Pazar – Sjenica – Novi Pazar, II A-152, Topola – Donja Šatornja – Rudnik – Bućin Grob, II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta/A kategorije održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, navodi se u saopštenju i dodaje da se preporučuje oprezna vožnja.

Na području Zaječara duva povremeno jak severozapadni vetar koji otežava saobraćaj na delovima gde pada sneg jer smanjuje vidljivost na 50 metara. Sitnih odrona ima duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na putu I B – 34 (Đerdapska magistrala) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozoravaju JP Putevi Srbije.

Kod Varde u opštini Kosjerić večeras je deset vozila zavejano, pa su u akciju spašavanja krenuli vatrogasci, ali i vozila komunalnog preduzeća, javlja RTS.

Na državnom putu IB 29 Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar, na deonici Brnjica-Duga Poljana zavejano je više putničkih vozila, a Preduzeće Novi Pazar-Put,,doo saopštava da do njih pokušavaju da dođu svom raspoloživom mehanizacijom.

(Sputnjik)

Iz smeta izvučeni majka i četvoro dece, akcija u toku

Tokom večeri i noći u toku je akcija spasavanja zavejanih vozača i putnika na putu Aljinovići-Sjenica-Novi Pazar.

Novopazarski putari i vatrogasci su iz automobila koji su bili zaglavljeni i zavejani u snegu, oslobodili majku sa četvoro dece. Iz okova mećave spasena je i beba stara 15 dana. Prema prvim informacijama, deca su dobro.

Akcija spasavanja se nastavljena, još četiri vozila su u blokadi, rekao je direktor preduzeća “Novi Pazar-Put” Aleksandar Grbović.

Na ovom putnom pravcu došlo je do potpune obustave saobraćaja zbog vremenskih uslova – jakih snežnih padavina i olujnih vetrova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar