U trendu

Drugi protest Udruženja gradjana CarGo ispred Vlade Srbije, traže smenu ministarke …

Članovi Udruženja gradjana CarGo danas su ispred Vlade Srbije održali drugi protest na kojem su zatražili smenu ministarke saobraćaja, gradjevinarstva i infrastrukture Zorane Mihajlović jer žele da „prestane da stopira Srbiju u procesu digitalizacije i modernizacije“.

Predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić rekao je da je budućnost Srbije pristojnost, digitalizacija i zapošljavanje, a ne gašenje firmi.

„Mi smo brana koja se odupire sili, uceni, monopolu i pljački. Ministarka Mihajlović želi da poruši tu branu i prepusti čitavu zemlju svom čoporu. Nećemo joj to dozvoliti“, kazao je on.

Vučić je podsetio da su predstavnici Udruženja gradjana CarGo i istoimene kompanije, prošlog petka predali ministarki Mihajlović buket cveća, čestitajući joj Medjunarodni dan žena.

„Mi nismo čopor, već ljudi kojima je stalo do Beograda i viših vrednosti. Na čelu taksi čopora stoji Zorana Mihajlović, a taj čopor hoće da nas rastrgne“, naveo je Vučić.

On je rekao da je za Srbiju „važnija pristojnost od pendreka i lisica“, jer je, po njegovim rečima, prošlo vreme siledžija i vreme čopora.

„Ovo je vreme softvera, a ne taksimetra. Mi plaćamo poreze i zato nećemo odustati od borbe za digitalnu Srbiju“, kazao je Vučić.

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić rekao je da je Ministarstvo saobraćaja „pojačalo pritisak“ na rad te kompanije i istoimenog udruženja pokušajem da zapleni njihov server i zabrani njihove reklame.

„U ponedeljak smo podneli krivičnu prijavu protiv ministarke Mihajlović zbog zloupotrebe službenog položaja. Ona je u decembru prošle godine, van svojih ovlašćenja, izdala nalog da se partnerima CarGo-a plene vozila“, kazao je Guberinić.

On je podsetio da su predstavnici Udruženja gradjana CarGo i istoimene kompanije na prvom protestu koji je održan 1. marta ispred Vlade Srbije doneli metle za čišćenje taksi mafije.

„Na ovom protestu doniraćemo laptop ministarki Mihajlović kako bi joj pomogli da shvati da je za pisanje zakona budućnosti potreban kompjuter, a ne taksimetar“, rekao je Guberinić.

Po njegovim rečima, ministarka Mihajlović je „zastareli hardver koji traži da se pogase kompjuteri, izbrišu aplikacije i da se zaboravi digitalizacija“.

Protest Udruženja gradjana CarGo počeo je u 14 časova kod Štark arene, a potom su ispred Skupštine grada Beograda članovi tog udruženja „pozdravili gradskog čelnika“ i produžili ka Vladi Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.