U trendu

Društveni centar Krov u Beogradu obeležava treću godinu postojanja

Društveni centar Krov od danas do 7. marta proslavlja treći rodjendan i organizuje treći rođendanski festival u Beogradu.

U potkrovlju u ulici Kraljice Marije 47 biće održano 13 događaja, koji su posvećeni promociji društveno-humanističkih nauka i angažovanog, etnografskog i dokumentarnog filma, a biće organizovan i muzički program.

Program društvenog centra Krov je na Fejsbuku i Instagramu, a ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Večeras od 19 časova biće održano predavanje etnologa i antropologa Lazara Baraća pod nazivom „Konstrukcija kulturnog identiteta srpskih radnih migranata u Vićenci“, a u 21 čas svečano se otvara bioskop u čast Kamenka Katića, srpskog etnologa i nagrađivanog autora televizijskih dokumentarnih filmova.

Nakon otvaranja bioskopa, kolektiv društvenog centra Krov prikazaće kompilaciju Katićevih filmova, kao i kratkih audiovizuelnih ostvarenja sa pređašnjih lokalnih i međunarodnih škola vizuelne antropologije.

Centar je osnovan 29. februara 2020. godine sa ciljem promocije etnologije i antropologije, angažovanog etnografskog filma i različitih umetničkih formi.

Kolektiv je nastao kao platforma tri nevladine organizacija – Centar za vizuelnu antropologiju – VAC, Kolektiv „Vizantrop“ i Centar za etnomuzikološke delatnosti – CED iz Beograda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.