U trendu

Duži rok važenja parking karte za osobe sa invaliditetom

BEOGRAD – Grad Beograd je podržao preporuku vlade i premijerke Ane Brnabić i produžio rok trajanja parking nalepnica za osobe sa invaliditetom do kraja godine.

Prema rečima gradske sekretarke za socijalnu zaštitu Nataše Stanisavljević, Beograd je prvi grad koji je podržao preporuku Vlade Srbije i odmah je izmenjen Pravilnik o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima.

Ona je podsetila da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu u decembru prošle godine produžio rok važenja invalidske parking karte izdate u „Parking servisu“ za 2020. godinu – do 15. aprila ove godine, a novom izmenom rok je produžen do kraja 2021.godine.

„Parking karta je produžena svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima na teritoriji grada Beograda“, rekla je Stanisavljević, a saopštila Gradska uprava.

Ona je navela da je Grad Beograd prošle godine omogućio pojednostavljenu proceduru za izdavanje invalidske parking karte i rezervacija parking mesta za osobe sa invaliditetom, te je sada moguće da se u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu podnesu svi potrebni zahtevi

Nakon završetka procedure oko izdavanja parking nalepnice, „Parking servis“ šalje je o svom trošku na kućnu adresu.

„Naš cilj je da olakšamo svakodnevno funkcionisanje osoba sa invaliditetom u Beogradu. U skladu sa tim radimo na elektronskoj usluzi za parking nalepnice sa kancelarijom za e-upravu putem koje će biti omogućeno da osobe sa invaliditetom zahteve podnesu i elektronskim putem“, dodala je Stanisavljević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar