U trendu

Dva rukovodioca namenske fabrike u Lučanima osuđeni na tri godine zatvora zbog pogibije dva …

Osnovni sud u Ivanjici osudio je danas rukovodioce dva pogona u namenskoj fabrici „Milan Blagojević“ u Lučanima Vladimira Lončarevića i Tomu Stojića na po tri godine zatvora zbog pogibije dva radnika u eksploziji koja se dogodila u fabrici 14. jula 2017. godine.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, a Tužilaštvo je na danas održanom poslednjem ročištu suđenja zatražilo kazne za njih od po pet godina zatvora.

Sud je ocenio da optuženi imaju olakšavajuću okolnost što do sada nisu osuđivani, a suđenje je trajalo oko četiri godine.

U eksploziji u pogonu namenske fabrike u Lučanima, 14. jula 2017. godine, radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mesta, a njegov kolega Milomir Milivojević zadobio je teške povrede od kojih je preminuo posle dve nedelje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Posle donošenja presude završeno je prvostepeno suđenje za pogibiju dvojice radnika u fabričkoj eksploziji koje je počelo 3. oktobra 2019. godine.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku, odeljenje u Ivanjici, podnelo je tužbe protiv generalnog direktora namenske fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića i rukovodioca dva fabrička pogona Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, 26. juna 2019. godine, posle razgovora roditelja i sestre nastradalog radnika Milivojevića sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Prvooptuženi, generalni direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ Radoš Milovanović, nije dočekao kraj suđenja jer je preminuo prošle godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar