U trendu

Ekipna bronza za srpske vozače na Medjunarodnim vojnim igrama

Vozači Vojske Srbije osvojili su danas bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci u disciplini „Vojni reli“ na Medjunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi i što sva vozila moraju završiti trku, a da posada sama mora da otklanja kvarove uz korišćenje individualnog kompleta alata.

„Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove. To im je donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine“, navodi se u saopštenju.

Prethodno je naša ekipa osvojila treće mesto u trci sa bojevim gadjanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4×4 i 6×6 „Kamaz“ i „Ural“.

Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.