U trendu

Elektrane: Ekipe zbog blokada ne mogu da otklone kvar

BEOGRAD – Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ uputilo je danas izvinjenje svim potrošačima na Novom Beogradu, u delu Zemuna, na Bežanijskoj kosi, oko Slavije i delu Senjaka, kojima je trenutno hladnije u stanovima, jer ekipe za hitne intervencije zbog blokada ne mogu da lociraju mesto kvara.

„Naime, u sistemu su se javili veliki gubici vode, a ekipe za hitne intervencije su u ovom trenutku nemoćne i onesposobljene da na terenu lociraju mesto kvara zbog blokade puteva i mostova. Sve dok traju blokade, korisnicima koji se toplotnom energijom snabdevaju iz toplotnog izvora TO „Novi Beograd“ biće hladniji radijatori jer sistem radi u smanjenom režimu kako ne bi došlo do potpunog isključenja grejanja i ‘ispada’ toplane Novi Beograd“, piše u saopštenju.

Kako se dodaje, telefoni za prijavu kvarova u Dispečekommcentru su usijani, ali operateri čine sve da se jave na svaki poziv i objasne korisnicima zašto im je grejanje lošijeg kvaliteta.

„Još jednom se izvinjavamo našim korisnicima i molimo ih da imaju razumevanja zbog nastale situacije. Nadamo se da će beogradske ulice uskoro biti slobodne kako bi ekipe sa terena našle mesto kvara i kako bi teška mehanizacija mogla da pristupi otkopavanju i rešavanju problema“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.