U trendu

Fondacija Evro za znanje: Kome 100 evra ne treba neka ih donira djacima

Fondacija Evro za znanje pozvala je danas sve one kojima državna pomoć od 100 evra nije potrebna da podignu novac i doniraju ga najboljim srednjoškolcima i studentima.

„Ulaganje u znanje je najbolja investicija za svako društvo, a novac uložen u mlade ljude višestruko se vraća“, navodi se u saopštenju te fondacije.

Fondacija Evro za znanje već sedam godina dodeljuje stipendije najboljima, a njeni stipendisti stigli su do najprestižnijih svetskih univerziteta. Neki su se već zaposlili i sami postali donatori.

Upravitelj Fondacije Milan Živković, koji je radni vek proveo kao učitelj, istakao je da je veliko zadovoljstvo kad znate da ste nekome pomogli.

„Još je veće ako je taj neko mlad, vredan, odličan učenik ili student“, rekao je Živković, ističući da je Srbija puna pametne dece od kojih mnoga žive u oskudici i svaka pomoć im dobro dodje.

On je pozvao sve koji iz bilo kojih razloga ne žele da uzmu ponudjeni novac da ga ipak podignu i uplate na račun Fondacije.

„Mi znamo koliko je mladih kojima je potrebna pomoć, koliko je uspešne i skromne dece koja često nemaju ni za tri obroka dnevno. Tih 100 evra otići će onima kojima su najpotrebniji“, poručio je Živković.

Fondacija Evro za znanje osnovana je u Kosjeriću, a stipendira decu iz cele Srbije.

To je fondacija gradjana koji svojim prilozima prikupljaju novac za stipendije, a pomaže joj i desetak kolektiva.

Sve informacije o radu ove fondacije kao i broj tekućeg računa mogu se pronaći na www.evrozaznanje.rs.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)