U trendu

Funkcioneri SNS-a da objave imovinske karte

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin pozvao je danas funkcionere Srpske napredne stranke da javnosti predoče svoje imovinske karte kao i da ispune obećanje o usvajanju zakona o poreklu imovine.

Vasin je u saopštenju naveo da je pre pola godine, „kao jedini političar u Vojvodini“ objavio sve podatke o sebi, svojoj karijeri i svojoj imovini i podsetio da je SNS nakon toga obećao da će i njeni visoko pozicionirani članovi učiniti isto.

„Do danas to nije učinio nijedan njihov funkcioner, a obećani zakon o poreklu imovine još nije na vidiku. Zato vas pozivam, poštovani funkcioneri SNS-a, da pre nego što nekoga nazovete kriminalcem objavite svoje imovinske karte i objasnite poreklo svoje imovine“, naveo je Vasin.

Dodao je da tvrdnje funkcionera SNS-a da su imovinu prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije nisu dovoljne, jer se u tim prijavama ne obrazlaže način sticanja imovine.

„Tada bi se videlo koliko vas nema dana radnog staža van politike i javnih preduzeća i koliko vas ne može da objasni kako su svojim platama stekli ono što imaju. Brzo bi postalo jasno zašto ne smete da objavite podatke o svom radnom stažu, a gradjani bi videli pravi profil ljudi koji daju sebi za pravo da najvulgarnije vredjaju i etiketiraju političke protivnike“, ocenio je Vasin.

Prethodno je SNS nazvala Vasina i „razne Pajtiće, Petroviće, Vasine, Ješiće i ostalu bratiju“, kriminalcima.

„To da Pajtić patološki laže, opšte je poznata stvar. Sada nas, zbog gradjana, zanima da se utvrdi ono što još uvek ne znamo: gde su predstavnici bivše pokrajinske vlasti potrošili čak 35 miliona evra, a Institut Kamenica dva još uvek nije u funkciji“, naveo je SNS u saopštenju.

Ta stranka je optužila Vasina da je dodeljivao subvencije i finansirao razne nevladine organizacije čiji su osnivači bili članovi DS-a i upitala kako sada može javno da se „zaklinje u poštenje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.