U trendu

Gak: Radovi na izgradnji škole u naselju Leštane po planu

BEOGRAD – Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da radovi na izgradnji nove škole u naselju Leštani teku po planu i da će đaci na nju moći da računaju od sledeće školske godine.

„Radovi teku po planu, radi se i vikendom, dinamika se poštuje i sledeće godine đaci ovog naselja moći će da računaju na novu školu“, rekao je Gak, koji je danas obišao gradilište.

Kako prenosi Beoinfo, on je istakao da je izgradnja nove škole na mestu stare, montažne koja je srušena jer je bila neuslovna, najvažnija investicija u sektoru obrazovanja ove godine.

„Vremenski uslovi nam idu na ruku da sve protekne bez problema i nadam se da će tako i ostati“, dodao je Gak.

Naveo je da će se nova škola prostirati na oko 5.500 kvadratnih metara, da će imati fiskulturnu salu, najsavremenije kabinete, dva sportska terena za košarku i fudbal.

Nova škola moći će da primi, u punom kapacitetu hiljadu i po đaka.

Izgradnju škole koja će koštati oko 550 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u okviru Programa Vlade Srbije za obnovu i unapređenje objekata u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite koji je usvojen 2016. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.