U trendu

Gak: U škole i vrtiće u BG više od 3 mlrd. din za 5 godina

BEOGRAD – Član Gradskog odbora SNS Slavko Gak saopštio je danas da je poslednjih pet godina u Beogradu obeleženo snažnim investicionim talasom u obrazovnim ustanovama tokom kojeg je u obnovu i izgradnju škola i vrtića uloženo više od tri milijarde dinara.

„Na desetine škola i vrtića je kompletno obnovljeno, ovo su godine sa rekordnim brojem gradilišta u obrazovnim institucijama u Beogradu“, naveo je Gak.

On je rekao da su u Beogradu višestruko uvećane investicije u obrazovanje otkad gradom upravlja SNS sa Aleksandrom Vučićem na čelu, kao i da je dobrobit dece opšti javni cilj koji nikada više ne sme da bude zapostavljen.

„Neke od najvažnijih investicija u poslednjih pet godina su izgradnja škole u naselju Leštane, nova škola u naselju Busije, kompletna obnova škole u Dražnju, Begaljici, “1.300” kaplara na Zvezdari, te plaćanje svih zaostalih dugogodišnjih dugovanja Grafičke škole zbog čega je devet godina bila u blokadi a potom i obnova ove škole“, naveo je Gak.

On je dodao da su otvoreni novi vrtići u Altini, na Zvezdari, u Surčinu i Sopotu, adaptirani su vrtići u četiri škole, kompletno je rekonstruisano na desetine vrtića a sve paralelno sa rastom projekta subvencionisanog boravka dece i u privatnim vrtićima čime su roditelji podržani sa gotovo 14 milijardi dinara.

„Sve ovo govori o jasnoj opredeljenosti SNS-a da obrazovanje drži u vrhu prioriteta daljeg razvoja što konstantan rast budžeta grada za ovaj sektor iz godine u godinu i argumentuje“, zaključio je Gak, saopštio je GrO SNS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.