U trendu

Geodetsko-tehnička škola u Beogradu dobila novu fasadu

BEOGRAD – Na Geodetsko-tehničkoj školi u Beogradu završena je rekonstrukcija fasade u koju je uloženo 18,7 miliona dinara, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Kako se navodi u saopštenju, Gak je rekao da su posle tri meseca završeni radovi na školi, te da je rekonstrukcija fasade površine 2.882 kvadratna metra podrazumevala i obnovu visinskog poligona, koji je neophodan za praktičnu nastavu đacima ove škole.
„Radimo na tome da u svim školama u Beogradu đaci imaju dobre uslove i za praktičnu nastavu što je stručnim školama od velike važnosti“, rekao je Gak.

Direktorka Geodetsko-tehničke škole u Beogradu Snežana Pandurović, navela je da je u fasadu ugrađeno šest novih repera, odnosno geodetskih tačaka za osmatranje sleganja ovog objekta, koje će učenici koristiti na poligonu.

„Ovo je sada energetski efikasna i funkcionalna zgrada, a njen izgled je osmislio školski tim za uređenje škole“ rekla je Pandurović, saopšteno je iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Kako se dodaje, od izgradnje školskog objekta, koji se na ovoj adresi nalazi od 1957. godine, osim promene stolarije nije bilo većih ulaganja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.