U trendu

Godišnjica početka rada Novinske agencije Beta

Novinska agencija Beta sutra, 4. maja, obeležava 26 godina rada.

Ta nezavisna agencija koju je osnovala grupa beogradskih novinara, servis je počela da emituje 4. maja 1994. godine.

Osnivači Bete su Ljubica Marković, Julija Bogoeva, Radomir Diklić, Dušan Reljić i Dragan Janjić. Osnivači su bili i Aleksandar Nenadović, Stevan Nikšić, Djordje Zorkić i Dušan Simić, koji su u medjuvremenu preminuli.

Beta je počela kao regionalni informativni servis vesti iz Srbije, tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, regiona i više svetskih centara.

Novinska agencija Beta danas emituje moderne, multimedijalne informativne sadržaje poštujući zakone, kodekse novinara, profesionalne i etičke standarde.

Beta je 2003. godine pokrenula Radio „Sto plus“ u Novom Pazaru, koji emituje program u regionu Sandžaka.

Agencija posebnu pažnju posvećuje temama iz oblasti ekologije i razvila je on line medij „Zelena Srbija“, a redovno prati i evropske integracione politike kojima se bavi „Euraktiv Srbija“.

Novinska agencija Beta od 2004. godine organizuje konkurs „Betina fotografija godine“ za najbolju medijsku fotografiju Jugoistočne Evrope.

„Ove godine jubilej obeležavamo u specifičnim uslovima pandemije koja je pogodila ceo svet. Kao i drugi mediji, suočavamo se s velikim izazovima, ali ostajemo odlučni da, uprkos ekonomskim i drugim teškoćama, ne menjamo uredjivačku politiku koju sledino već više od četvrt veka“ – saopštila je Novinske agencije Beta povodom 26 godina svog rada.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar