U trendu

Grad nastavlja da pomaže poljoprivrednicima Lazarevca

BEOGRAD – Gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić obišao je severni deo opštine Lazarevac i razgovarao sa poljoprivrednicima Stepojevca i okolnih mesnih zajednica o njihovim problemima i potrebama, a cilje sastanka je da se na osnovu prikupljenih podataka sa terena na pravi način usmere budžetska sredstva kojima novoformirani sekretarijat raspolaže.

Pavičić je rekao da je Grad Beograd posle Vojvodine drugi region po veličini sa 225.000 hektara poljoprivrednog zemljišta i 34.000 registrovanih gazdinstava. On je naglasio da će ove godine za poljoprivredu biti izdvojeno 300 miliona dinara.

„Želeo sam da saslušam poljoprivrednike i njihova interesovanja kako bismo našli najbolji način da im pomognemo. Naš cilj je da njihove potrebe uvrstimo u javne pozive Grada Beograda koji je prepoznao poljoprivredu kao jednog od nosioca i stubova razvoja. Ove godine ćemo izdvojiti 300 miliona dinara za poljoprivrednike, za subvencije u mehanizaciju, stočarstvo, voćarstvo, povrtarstvo“, naveo je Pavičić.

On je dodao da planira da sa svojim saradnicima obiđe sve delove opštine Lazarevac kako bi poljoprivrednim proizvođačima približio informacije o aktuelnim podsticajima i čuo koji su njihovi problemi, kako bi ih u budućnosti zajedno rešavali.

Član Veća gradske opštine Lazarevac zadužen za oblast poljoprivrede Nenad Bačanac je rekao da je Grad Beograd osnivanjem Sekretarijata za poljoprivredu dokazao da će ova oblast biti jedan od četiri stuba razvoja Grada u narednom periodu.

„Ovoga puta došli smo na sever opštine, posle toga ćemo ići na jug, obići ćemo sva sela sa ciljem da se informišemo o tome kakve su želje i zahtevi poljoprivrednika“, istakao je Bačanac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.