U trendu

Gradjani i jutros dežuraju na gradilišu u Bloku 37; Vesić: Stanari Bloka 37 su u pravu (VIDEO)

Stanari novobeogradskog Bloka 37 i ovog jutra dežuraju na gradilištu u tom bloku zbog spora sa investitorom koji je pokušao da nastavi izgradjnu velike gradjevine ispred njihovih zgrada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su gradjani u potpunosti u pravu i poručio autrijskoj kompaniji „Durst“ da još stoji ponuda da je grad obešteti za ulaganja.

Investitor je u četvrtak pokušao da nastavi radove na tom gradilištu, iako je s gradom dogovoreno da oni budu pauzirani do pronalaženja prihvatljivog rešenja, što je dovelo do svadje i guranja stanara sa privatnim obezbedjenjem koje je angažovala austrijska kompanija.

U četvrtak uveče održan je mirni protest na kojem su nezadovoljni gradjani poručili da neće odustati sve dok ne dobiju garanciju da će radovi biti obustavljeni do postizanja kompromisnog rešenja, javila je TV N1.

Vesić: Stanari Bloka 37 su u pravu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da su u potpunosti u pravu gradjani koji protestuju protiv izgradnje zgrade u novobeogradskom Bloku 37 i poručio investitoru da još stoji ponuda da ga grad obešteti za ulaganja.

Stanovnici Bloka 37 nastavili su da protestuju zbog izgradnje velike zgrade ispred zgrada u kojima žive, nakon što je austrijska kompanija „Durst“ prekršila dogovor s gradom da se radovi pauziraju dok se ne pronadje rešenje.

„Moja pozicija nije nimalo laka, investitor ima sve dozvole i ima pravo da gradi. S druge strane, ja mislim da zgradi tog gabarita nije mestu u Bloku 37 jer ona potpuno zatvara sve zgrade tamo“, kazao je Vesić za TV Prva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.