U trendu

Gradonačelnik čestitao komunalicma Dan komunalne delatnosti

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas beogradskim komunalcima Dan komunalne delatnosti.

Na sednici skupštine Grada u julu ove godine odlučeno je da se prva subota u mesecu septembru obeležava kao Dan komunalne delatnosti.

“Obeležavanjem dana komunalne delatnosti započinjemo jednu lepu tradiciju koja ima za cilj iskazivanje poštovanja prema zaposlenima u komunalnom sistemu Grada, kao i isticanje značaja ove delatnosti za Grad Beograd“, rekao je gradonačelnik.

Kako prenosi Beoinfo, on je dodao da je obeležavanje ovog dana prilika i da se građani upoznaju sa svim komunalnim uslugama koje im Grad pruža, kao i sa ljudima koji rade ovaj posao.

„Efikasno funkcionisanje komunalnog sistema je veoma važno za svaki grad. Najbitinija karika u tom sistemu je čovek. Naši zaposleni svojim predanim radom tokom čitave godine, svaki dan, puna 24 časa, čine da Beograd funkcioniše dobro i u interesu svih naših građana. Zato pozivam građane da danas svojim prisustvom na platou ispred Starog dvora iskažu zahvalnost zaposlenima u komunalnom sistemu Beograda, rekao je Radojičić.

On je istakao da ovaj posao nije lak, da je često veoma zahtevan i da iziskuje puno odricanja.

„Zato se trudim da neposredno i redovono komuniciram s njima, da ih obilazim i pružam im podršku. Važno mi je da budu zadovoljni uslovima u kojima rade, jer uz njihov trud Beograd je svaki dan funkcionalniji, bolji I lepši grad, grad koji se razvija u dobrom pravcu“, zaključio je gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.