U trendu

Gradonačelnik o drveću, gondoli, predizbornim obećanjima…

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da je u gradu od 2014. do danas posađeno oko 22.000 stabala, te da će ove godine biti posađeno više od 4.500 novih stabala.

Kako je naveo, već do kraja nedelje Beograd će imati 300 novih sadnica, što je, tvrdi, duplo više nego što je posečeno na trasi gondole.

Sadnja je, navodi, počela juče u parku Ušće i predviđeno je da traje tri dana.

JP Skijališta Srbije je kao deo nadoknadu za posečena stabla u okviru realizacije projekta beogradske gondole obezbedilo 25 miliona dinara za sadnju novih stabala, od kojih je deo usmeren na ovu sadnju, rekao je Radojičić i dodao da to pokazuje da su gradu važni kapitalni projekti, koji će, kako kaže, izmeniti sliku našeg grada i kvalitet života sugrađana.

On je rekao i da Zelenilo Beograd ima u planui da pored novih sadnica ove godine izgradi ili sanira 26 dečjih igrališta, 20 sportskih terena, 10 teretana na otvorenom, pet parkove za pse, kao i desetine staza i šetališta.

Prvi čovek grada je naglasio da će žičara od Ušća do Kalemegdana biti novo prevozno sredstvo, ali i turistička atrakcija, kakvu imaju mnogi svetski gradovi poput Londona, Singapura, Rio de Žaneira, Budimpešte, Ljubljane i Barselone.

Osim toga, kako je primetio, izgradnjom gondole vlast ispunjava predizborno obećanje građanima, koji su, kaže, između ostalog i zbog gondole, dali poverenje i podržali listu SNS-a „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)