U trendu

Grocka uplatila 300.000 dinara za obnovu kuće M. Jovanovića

BEOGRAD – Opština Grocka uplatila je danas dodatnih 300.000 dinara za sanaciju kuće novinara Milana Jovanovića.

Kako je navedeno u saopštenju opštine Grocka, odluku o isplati jednokratne pomoći potpisao je predsednik gradske opštine Grocka Dragan Pantelić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je jutros da je Grad Beograd uplatio jutros 1,5 miliona dinara za obnovu Jovanovićeve kuće izrazivši nadu da je ovo poslednji slučaj ugrožavanja bezbednosti medijskih radnika na teritoriji glavnog grada Srbije.

Vesić je kazao i da se Grad odazvao na poziv radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije, koja je pre nekoliko dana uputila poziv da se prikupi 2,5 miliona dinara kako bi se obnovila zapaljena kuća novinara Milana Jovanovića iz Grocke.

Istraživačkom novinaru Milanu Jovanoviću porodična kuća u Grockoj zapaljena je 12. decembra 2018. godine, a on od početka tvrdi da je napadnut isključivo zbog pisanja o aferama tadašnjeg predsednika opštine Dragoljuba Simonovića.

Pre dva dana, radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara Vlade Srbije poručila je da je neophodno što pre doći do pravosnažne presude u predmetu u kojem je oštećena strana novinar Milan Jovanović iz Grocke i odlučila je da pokrene akciju solidarnosti u kojoj će se za mesec dana prikupiti 2,5 miliona dinara za obnovu njegove spaljene kuće.

Radna grupa je odluku donela na sastanku koji je održan povodom odluke Apelacionog suda o ukidanju prvostepene presude protiv Dragoljuba Simonovića, Vladimira Mihailovića i Aleksandra Marinkovića u predmetu u kome je oštećena strana novinar Jovanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.