Idete u centar BG? Teško vama! ;) (foto, video)

Saobraćaj na Trgu Republike i u Kolarčevoj ulici u Beogradu od danas će biti obustavljen, a trolejbuske i autobuske linije koje prolaze tom trasom biće skraćene ili ukinute.

Trolejbuske linije 19, 28 i 41 biće ukinute, a trolejbusi 21, 22 i 29 ići će do Trga Slavija kao lokalne linije 21L, 22L, i 29L, saopštio je GSP.

Bura oko pešačke zone u Beogradu (foto, video)

Kako navodi GSP, autobusi 31 i 27 imaće privremeno krajnju stanicu ispred Palate Albanija.

Autobusi 24, 26, 37 i 44 prolaziće kroz Francusku ulicu, Braće Jugovića, Bulevar despota Stefana, Dečansku i Trg Nikole Pašića, a zatim će nastavljati redovnom trasom.

Najavljeno je i uvodjenje autobuske linije 22A na relaciji Trg Slavija – Palata Albanija.

Izmenjene su i linije noćnog prevoza.

Na radove u centru Beograda i pretvaranje više ulica u pešačke zone – ne pristaje opozicija, ali ni deo građana koji živi u centralnim prestoničkim ulicama.

Odbornička grupa Savez za Srbiju (SZS) u Skupštini Beograda i predstavnici opštine Stari Grad organizovao je juče akciju upozorenja povodom najavljene obustave saobraćaja.

Predstavnici SZS, odbornici u Skupštini Beograda i predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać poređali su džakove koji su napunjeni solju za sneg na Terazijama i tako nakratko blokirali saobraćaj u centru grada, kako bi ukazali na saobraćajni kolaps koji će nastati zatvaranjem ulice.

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević je istakao da su izmene u saobraćaju potrebne jer je u pitanju velika rekonstrukcija prilikom koje se ne radi samo asfalt, već i kompletna komunalna infrastruktura.

Nikodijević se izvinio građanima zbog izmena i mogućih gužvi u saobraćaju. Naveo je da su građani o svemu bili blagovremeno obaveštavani u medijima. Postoje, ističe, i uputstva za građane koji žive u centru grada i koriste privatne automobile.

Ukazao je da je ovaj period godine izabran za radove, kako bi se iskoristili i letnji odmori i raspust, da bi sve bilo završeno do 1. septembra.

Saveti za vozače

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović savetovao je vozačima da od danas iz pravca Slavije ka Trgu i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce kao što su ulice Svetozara Markovića i Kneza Miloša, kao i Bulevar kralja Aleksandra, prenosi Beoinfo.

Napomenuo je i da će Ulica Braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

Iz pravca Brankovog mosta, da bi se rasteretio tunel dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića.

(Beta/RTS, Danas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.