U trendu

Ispit iz srpskog protekao bez problema

Na jutrošnji završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, po podacima šesnaest školskih uprava u Srbiji došlo je 98,09 odsto osmaka, a prvi dan završnog ispita je okončan bez problema, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Učenici sutra, drugog dana završnog ispita, od 9 do 11 časova polažu test iz matematike, dok će u petak, 17. juna, polagati kombinovani test.

Rešenja testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i Uputstvo za ocenjivanje biće na sajtu Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, koji je i pripremio testove.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. juna, a konačni 24. juna.

Popunjavanje i predaja liste želja za upis u srednje škole će biti 25. i 26. juna u matičnim školama, a upis učenika u prvom upisnom krugu 5. i 6. jula.

Na završni ispit izlaze svi učenici osmog razreda, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

Zbog najavljene vrućine narednih dana u Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja apeluje da škole učenicima koji polažu završni ispit obezbede što ugodnije uslove  –  rashladjene prostorije i flašice s vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.