U trendu

Ispred Skupštine BG protest predstavnika komunalnih sistema

BEOGRAD – Uoči početka sednice Skupštine grada Beograda, jutros su se okupili predstavnici komunalnih sistema Beograda kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog, kako kažu, osnivanja dva nova preduzeća u Beogradu i nedostatka dijaloga sa predstavnicima sadašnje gradske vlasti.

Oni su se okupili ispred zgrade Skupštine, sviraju u pištaljke, drže zastave Srbije i platna sa obeležjima GSP-a Beograd i Saveza samostalnoh sindikata Srbije, a sa manjeg kamiona postavljenog u neposrednoj blizini ulaza u gradski parlament pušta se muzika.

Učesnici protesta kažu da su prekršene su četiri odredbe Koletivnog ugovora za Grad Beograd.

U holu gradskog parlamenta u toku su konferencije za medije odbornika iz više odborničkih grupa koji kritikuju što će se na dnevnom redu gradskog parlamenta naći predlog rebalans budžeta, ali i odluka o osnivanju dva nova preduzeća. .

Reč je o preduzeću „Naplata prevozne usluge Beograda“ koje se, kako su ranije najavili gradski čelnici, osniva u cilju efikasnije organizacije prodaje karata, naplate usluga prevoza i kontrole voznih isprava u javnom gradskom prevozu i preduzeće koje će se zvati „Beograd park“, a koje će se baviti uređenjem parkova na teritoriji deset gradskih opština.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar