U trendu

Ivanović: Izdržaću, vodim borbu za dostojanstvo Srba na KiM

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović poručio je da ne odustaje od štrajka glađu i da mora da izdrži, jer vodi borbu za dostojanstvo srpskog naroda.

„Teško jeste, ali se mora izdržati, jer ovo više nije samo moja borba. Ovo je borba za miran i dostojanstven život svih Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Nadam se da ću iz ovoga izaći kao pobednik, a da će moja bitka rezultirati stvaranjem boljih i povoljnijih institucija. Euleks misija ima mnogo slabosti, ali za nju nema nove alternative“, napisao je Ivanović za „Večernje novosti“.

Ivanović je, 14. dana štrajka glađu, na pitanje reportera „Novosti“ kako je, odgovorio: „Ne baš dobro“.

On leži u izolovanom apartmanu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, pod stalnim nadzorom, a njegova supruga i saradnici svakodnevno pokušavaju da ga nateraju da počne da uzima hranu, pišu „Novosti“.

Oliver Ivanović je nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, u subotu prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, a njegov zahtev je da mu se omogući odbrana sa slobode.

U bolnici uzima tečnu hranu i prima terapiju koju su odredili lekari.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine, pritvor mu ističe 26. avgusta, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.