Ivanović: Izdržaću, vodim borbu za dostojanstvo Srba na KiM

Predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović poručio je da ne odustaje od štrajka glađu i da mora da izdrži, jer vodi borbu za dostojanstvo srpskog naroda.

„Teško jeste, ali se mora izdržati, jer ovo više nije samo moja borba. Ovo je borba za miran i dostojanstven život svih Srba koji žive na Kosovu i Metohiji. Nadam se da ću iz ovoga izaći kao pobednik, a da će moja bitka rezultirati stvaranjem boljih i povoljnijih institucija. Euleks misija ima mnogo slabosti, ali za nju nema nove alternative“, napisao je Ivanović za „Večernje novosti“.

Foto: Beta

Foto: Beta

Ivanović je, 14. dana štrajka glađu, na pitanje reportera „Novosti“ kako je, odgovorio: „Ne baš dobro“.

On leži u izolovanom apartmanu Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, pod stalnim nadzorom, a njegova supruga i saradnici svakodnevno pokušavaju da ga nateraju da počne da uzima hranu, pišu „Novosti“.

Oliver Ivanović je nakon osam dana štrajka glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici, u subotu prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, a njegov zahtev je da mu se omogući odbrana sa slobode.

U bolnici uzima tečnu hranu i prima terapiju koju su odredili lekari.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine, pritvor mu ističe 26. avgusta, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Ostavite komentar