U trendu

Izrael pomaže školu za učenike oštećenog vida u Zemunu

BEOGRAD – Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu dobila je danas donaciju izraelske Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Mashav), zahvaljujući kojoj će biti olakšan i unapređen rad te obrazovne ustanove.

Oko 150 učenika škole u Zemunu dobilo je Brajev štampač, digitalni interaktivni sto, dve pisaće mašine i mali, prenosivi kompjuterski miš, što će omogućiti lakše praćenje nastave.

Direktorka škole Jelena Vukić istakla je značaj donacije, koja će ubrzati proces rada, a koji je, kaže, u proteklih godinu i po dana, bio zadovoljavajući.

„Olakšano nam je što se radi u malim grupama. Imamo šestoro do devetoro dece u odeljenju i osim nekoliko njih koji su još uvek na onlajn nastavi zbog zdravstvenog stanja, svi su u školi“, rekla je Vukić za Tanjug.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković navela je da je nova oprema za školu važna, kako deca sa oštećenim vidom ne bi zaostajala za drugim vršnjacima i kako bi, kaže, imali slične startne pozicije.

„Savremena inovativna rešenja danas su ključ za sprečavanje digitalne isključenosti i današnja tehnologija nam omogućava da niko ne ostane korak iza“, istakla je Janković za Tanjug.

Izrael drugi put pomaže školu „Veljko Ramadanović“, a ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan poručuje da je ponosan što je donacija namenjena deci sa oštećenim vidom, te da čvrsto veruje da se uz tu pomoć može podići kvalitet njihovog života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.