U trendu

Javni poziv za pomoć pri kupovini kuća za interno raseljene

BEOGRAD – Javni poziv za podnošenje prijava interno raseljenih lica kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, kao i dodatna pomoć namenjena za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju traje do 30. januara.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da je Grad Beograd u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije 31. decembra prošle godine objavio ovaj javni poziv, a na koji mogu da se jave interno raseljena lica koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji Beograda a nemaju rešeno stambeno pitanje.

Pomoć se odobrava za kupovinu 10 seoskih kuće sa okućnicom, za građevinski materijal za popravku ili adaptaciju te kuće u iznosu do 1.4 miliona dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika, navela je Stanisavljevićeva.

Detaljne informacije i potrebne obrasce, prijave i izjave zainteresovana lica mogu dobiti u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, Sektor za izbeglice, interno raseljena lica i migracije u Ulici 27. marta 43-45, kancelarija broj 10 ili putem telefona 011/3344-625, kao i kod poverenika gradskih opština.

Gradska sekretarka je podsetila i da Grad u saradnji sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama kontinuirano sprovodi programe za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije, te poručila da će Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastaviti da raspisuje javne konkurse i da pruža pomoć onima kojima je najpotrebnija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.