U trendu

Jedan od pet miliona: Počeo 33. protest u Beogradu (foto, video)

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“, koji je večeras počeo u centru Beograda, kako je saopštio organizator nameravaju da poruče predsedniku države Aleksandru Vučiću da prestane da deli građane, dok istovremeno „ustoličava nasilje kao način vladanja“.

Planirano je i da se u protestnoj šetnji ode do Rektorata, ukaže na ugrožavanje dostojanstva Univerziteta i afere s plagiranim diplomama i doktoratima.

„Plagirane diplome i doktorati šalju javnosti jasnu poruku: Dok si na vlasti, možeš da kupiš diplomu fakulteta, čak i da doktoriraš, a institucije neće reagovati“, piše u najavi „Jedan od pet miliona“.

Tokom 33. protesta u Beogradu, građanima kod Terazijske česme obratiće se, kako je saopšteno u pozivu na skup, profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković i urednica portala Kolubarske.rs Darija Ranković, a kod Rektorata govoriće jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

(Beta)

2 komentara
  1. bambi

    U pitanju je par ljudi koji koristi naivnu masu ne bi li dosli na vlast. Pogledajte, kad god se slikaju, uvek se te glavesine guraju napred, da budu u prvom kadru, ko veli kad mi budemo pobedili i srusili ove sad, onda mi sto smo bili u prvim redovima, mi treba da dobijemo glavne funkcije, predsednik drzave, predsednik vlade itd. Zalosno, bedno i jadno. Inace svi ti govornici su vec bili u vlasti i osladile im se parice pa po svaku cenu hoce kambek.

  2. Adolf

    Šetajte slobodno,niko vas ne bode ni pet posto.Šetnje neće ništa promeniti,a i mnogima je dojadilo jer su izgubili svu nadu.Opozicija, da nije smešna,bila bi žalosna.Uglavnom,beskorisna je,kao da i ne postoji. U svakom slučaju,šetnje su bar korisne za zdravlje.Za smenu vlade nikako.

Napišite komentar