U trendu

Kako beogradske turiste usmeriti u Trebinje i obrnuto

BEOGRAD – Unapređenje turističke saradnje Beograda i Trebinja, razmena iskustava u rešavanju komunalnih problema dva grada kao i realizacija važnih projekata u Trebinju u koje je uključena i Srbija, bile su glavne teme današnjeg sastanka gradonačelnika Beograda i Trebinja Zorana Radojičića i Mirka Ćurića.

Kako je posle razgovora izjavio gradonačelnik Zoran Radojičić, kada je reč o saradnji u turizmu pričalo se o tome kako da se turisti koji posete Beograd usmere ka Trebinju i obrnuto.

„Beogradski turisti i inače budu upućivani ili prema Trebinju ili prema Višegradu. Dosta njih je tako već i otišlo u Trebinje ali sigurno ima još prostora za zajedničku saradnju“, istakao je on.

Dodao je da je jedna od ideja da dva grada sarađuju i u segmentu pružanja usluga i destinacija filmskoj industriji koja je veoma orjentisana na snimanje kako u Beogradu tako i u Trebinju.

Što se komunalnih tema tiče, delegacije dvaju gradova razmenile su iskustva iz urbanističkog razvoja, te rešavanje jednog od gorućih problema a to je parkiranje.

U tom smislu se razgovaralo o beogradskom rešenju Oko sokolovo i kako da se ono primeni u gradu na Trebišnjici.

A tamo se, prema rečima gradonačelnika Mirka Ćurića, trenutno radi na dosta projekata, među kojima su oni koje finansijski pomaže Srbija veoma važni.

To su pre svega izgradnja Duhovnog centra Mrkonjići u rodnom selu Svetog Vasilija Ostroškog, zatim kanal oko Starog grada, čijom izgradnjom će ovaj deo grada moći da se obiđe barkom.

I naravno aerodrom kod Trebinja, kao projekat od koga se očekuje još veće povezivanje dvaju gradova.

„2020. je prošla manje-više u znaku korone a u avgustu i septembru, kada su mnogi svetski turistički gradovi imali problem sa brojem gostiju, Trebinje taj problem nije imalo i to zahvaljujući pre svega građanima Srbije koji su nam dolazili u posetu“, rekao je Ćurić.

Dodao je da u Trebinje, inače, kao turisti dolaze ljudi iz čak 90 zemalja i da se očekuje da se oni u narednom periodu upućuju da posete i prestonicu Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar