U trendu

Karavan 'Digitalna ekspedicija' ovog vikenda u Vršcu (FOTO)

Karavan „Digitalna ekspedicija“ ovog vikenda biće održan u Vršcu, gde će gradjani moći da se upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka.

„Zahvaljujući karavanu ‘Digitalna ekspedicija’ gradjani će moći lako da pristupe portalu eUprave i dodju do informacija koje su im danas neophodne, a uz sve to da smanje vreme dolaska do nekog šaltera i trajanje procedure koja im je u prethodnom periodu bila potrebna, a pored toga moći će da se upoznaju i sa digitalnom bezbednošću“, rekla je pomoćnica gradonačelnice Vršca Tamara Radočaj na trgu Svetog Teodora Vršačkog.

Ona je dodala da ovaj karavan pokazuje da je Srbija jedna od zemalja koje najbrže napreduju u digitalizaciji.

Tokom naredna tri meseca karavan će posetiti još 13 gradova Srbije: Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

On je namenjen gradjanima svih uzrasta, od mladih koji su od rodjenja izloženi digitalnom sadržaju do starijih kojima taj sadržaj još uvek nije dovoljno poznat.

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“ pokrenut je na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i prvi karavan bio je 21. avgusta u Beogradu, kada su ga predstavile ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

Ovaj projekat sprovodi se uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizma i telekomunikacije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“ koji realizuju USAID, Propulsion i UNDP.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.