Karneks poklonio 7,6 tona proizvoda Banci hrane

Industrija mesa Karneks (Carnex) iz Vrbasa je 7,6 tona proizvoda poklonila beogradskoj humanitarnoj organizaciji „Banka hrane“.

Time je obezbedjeno 40.000 obroka za najugroženije kategorije stanovništva, saopšteno je danas.

Ta kompanija je u poslednje tri godine kompanija dala 67 tona proizvoda, vrednosti 280.000 evra, i time obezbedila bar jedan obrok za oko 400.000 ljudi.

„Pomoć zajednici i podrška aktivnostima protiv rasipanja hrane deo su naše misije da, koliko god možemo, omogućimo bar jedan siguran obrok za što više ljudi“, saopštio je Karneks.

„Banka hrane Beograd“ koja saradjuje sa više od 250 organizacija i socijalnih ustanova u Srbiji, humanitarna je, neprofitabilna, nevladina organizacija s ciljem da doprinese smanjenju siromaštva i borbi protiv gladi. Od 2009. godine članica je Evropske federacije banaka hrane.

Misija „Banke hrane“, kako sama navodi, jeste podizanje svesti protiv neuhranjenosti i rasipanju hrane, kao i razvoj i širenje kulture deljenja i promovisanje solidarnosti. Ta organizacija je do sada pomogla više od 73.000 ljudi posredstvom stotinak organizacija širom Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.