U trendu

Katastrofa u centralnoj Srbiji: Petoro evakuisanih zbog POPLAVA (video, foto)

Pet osoba je evakuisano zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, izvučen je, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.
Tri osobe evakuisane su u okolina Kraljeva, a dve u mestu Viča kod Čačka, rekao je Marić Tanjugu. On je istakao da je u toku noći u centralnom i zapadnom delu Srbije pala velika količina kiše i da je problema bilo na više mesta u Srbiji.

Kako je rekao, u Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva, gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.

​Usled obilnih padavina, autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio je zaglavljen na putu, ali su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Marić je istakao da je problema bilo i u Kniću i u Trsteniku, gde je noćas pala ogromna količina padavina.

Navodeći da je za sada evakuisano pet osoba, Marić je istakao da nema povređenih ni nastradalih, ali da će Sektor za vanredne situacije dežurati tokom celog dana, preneo je Tanjug.

„Očekuje se velika količina padavina i danas, tako da smo sve snage uputili na teren“, rekao je Marić i precizirao da se to odnosi na centralni i zapadni deo Srbije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.