U trendu

KOLAPS na autoputevima u Srbiji!

Usred leta, kada građani mahom odlaze na odmor u inostranstvo na našim putevima u toku su radovi, te ukoliko prolazite pored Lapova, Ćuprije, Batrovaca ili Paraćina, naoružajte se strpljenjem!

Letnja turistička sezona je na samom vrhuncu, gužve na putevima očekivano su velike, međutim, ono što se ne uklapa u ovakvu letnju šemu su radovi, kako na međugradskim, tako i na onim najfrekventnijim auto-putevima, a samo na auto-putu Beograd-Niš ima ih tri:

– Radovi su ispred granice Hrvatske, kod mesta Batrovci, kao i kod Paračina i Ćuprije, gde radimo jedan most. Kod Ćuprije je manji zastoj, ali brzo prolazi, građani ne bi trebalo da čekaju duže od 15 do 20 minuta. Problem je zbog povećanog broja turista koji ove godine prolaze kroz našu zemlju – navodi Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“.

Takođe, Drobnjak ističe da će radovi kod Batrovaca biti završeni do kraja sezone, odnosno do oktobra, dok će oni kod Ćuprije i Paraćina biti gotovi za petnestak dana.

Ipak, direktor Komiteta za bezbednost, Damir Okanović, za Kurir kaže da radovi ne bi trebalo da se izvode tokom samog špica sezone:

– Zaista je neodgovorno da se sada, u špicu letnje turističke sezone obavljaju radovi na autoputevima kroz koji prolazi veliki broj naših i stranih turista, i to iz tri razloga – prvi, stvaraće se veće gužve i građani će duže putovati, drugi, radovi na putevima utiču i na koncentraciju vozača, koja zbog dužih zadržavanja lako može opasti i treće – strani turisti biće nezadovoljni, pa će kasnije tražiti alternativne puteve i izbegavati našu zemlju – objasnio je Okanović.

(Kurir.rs/Milica Vujović)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar