Konačno rešena misterija: Vulinova tetka postoji, otkriven njen identitet

Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev redakcije Insajder, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin kupio stan.

Kako prenose beogradski mediji, dokumentacija je dostavljena redakciji Insajdera, ali je nekoliko bitnih podataka zatamnjeno, pa se ne može utvrditi između kojih fizičkih lica je došlo do transakcije na osnovu kupoprodajnog ugovora u iznosu od oko 200.000 evra.

Ono što može da se zaključi iz izveštaja Uprave jeste da je na osnovu kupoprodajnog ugovora sa jednog računa fizičkog lica izvršena transakcija  na račun drugog fizičkog lica u septembru 2012. godine.

S obzirom na to da su imena vlasnika računa u izveštaju zatamnjena nije jasno da li ovaj podatak znači da je stan kupljen mesec dana pošto je Vulin već bio na čelu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a ne kako je podsetimo Vulin tvrdio da je stan isplaćen u julu, kada nije bio državni funkcioner.

Na osnovu dostavljenog izveštaja ne može da se utvrdi da li je uprava proveravala poreklo novca, osim što su proverom utvrdili da Mira Milić iz Kanade postoji.

Agencija za borbu protiv korupcije pre tri godine započela je proveru izveštaja o imovini i prihodima Aleksandra Vulina, i u okviru te provere pronašla je da ministar nije dao uverljivo objašnjenje odakle mu 200.000 evra za kupovinu stana u centru Beograda 2012. godine. Vulin je tada, kako se navodi u prethodnom izveštaju Agencije, rekao da su novac za stan on i supruga pozajmili od suprugine tetke iz Kanade.

6 komentara
 1. JA

  Tesko Srbiji i Srbskome rodu!!!

 2. Anonimni

  Darezljiva neka tetka. Prvo utvrditi rodbinske veze i videti da li je ta zena zaista tetka doticnom. Onda traziti da se dokaze nacin na koji je novac unet, jer ko jos normalan deli toliki novac i unosi po malo u zemlju kada se zna da nije problem da udje u zemlju legalno i da se sa njim nesto kupi. Onda kontaktirati Kanadjane da ispitaju tetku odakle joj toliki novac i da li je poreskim organima Kanade platila porez na to…(poklon, zajam, donaciju ili sta vec…). Onda javno objaviti i to.

 3. Radoznali

  Haaaaa ,haaaa,haaaa …. Sada je 200.000 Evra -veliko lova -cudo !? A fabrike ,milioni ,kamioni, … DOSmanlijske bagre od 2001.g do danas ,Kole ,Zuti Djile , Vinogradar (ex premijer) , Tadic ,SuNatovac ,Saper ,Paja i ostali Diznijevi (USA) junaci koji su teski DESETINE miliona EVRA -sve posteno za S(v)abica ,i razno razne DOSmanlijske pravobranitelje … ??? Banda izdajnicko-lopovska … 🙁

  1. Anonimni

   Klasican SNS spin, odmah prebacivanje fokusa na bivse. Da li to znaci da i ovi treba da kradu?!

 4. Jakovljev

  Ljudi danas mogu da naprave cuda cak i svetska, koje ranije samo bog je umeo…

 5. aron cohen

  mafija drma srbiju

Napišite komentar