U trendu

Kovačević (Narodna stranka): Preduzetnici oštećeni zbog selektivnog zatvaranja da tuže državu

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević pozvao je danas vlasnike radnji, privrednike, male i srednje preduzetnike, umetnike i sve koji su „oštećeni diskriminativnim zatvaranjem“ da tuže državu i traže odštetu.

„Zašto restorani za goste u hotelima mogu da rade nesmetano, a iste obroke koje oni služe nije moguće poslužiti u samostalnom restoranu? Kako to da zubar, koji je izložen otvorenim ustima pacijenta, ima manje šanse da se zarazi pa zato može da radi, a frizer, koji fenira i šiša potiljak mušterije, navodno ima više šanse da se zarazi i zato ne može da radi“, upitao je Kovačević, prenela je Narodna stranka.

„Država mora hitno da omogući preduzetnicima rad i da ne baca milostinju i mrvice od ekonomskih mera u oči ponosnog i vrednog srpskog domaćina. U protivnom će se suočiti sa protestima i nezadovoljstvom građana i privrednika zbog laži, obmana i neispunjenih očekivanja“, dodao je Kovačević.

Kovačević, koji je i predsednik stranačkog odbora za privredu i preduzedništvo, istakao je da „neko mora da plati“ izgubljene dobiti i proglašene bankrote zbog onemogućenog rada.

„Vlada Srbije i Krizni štab odgovorni su za selektivne i diskriminatorne mere koje su favorizovale jedne i omogućile da im nesmetano ostvaruju zaradu, dok su drugi diskvalifikovani i onemogućeni u ostvarivanju prava na rad i obavljanju delatnosti. Time bi trebalo da se bavi sud“, rekao je Kovačević.

„Pozivam i poljoprivrednike da tuže državu zbog obećanih a ne isplaćenih subvencija za stoku na koje čekaju duže od godinu i po dana“, naveo je on.

Kovačević je dodao da su mere ekonomske pomoći države pokrivale „samo socijalu i tri minimalca za radnike, i to bez poreza i doprinosa“ za ukupno 12 meseci smanjenog ili gotovo nikakvog rada ogromnog broja ljudi zaposlenih u privatnim firmama.

„Država je svojatala i proglašavala ekonomskim merama kojekakva odlaganja u fiskalnim, parafiskalnim i kreditnim obavezama. Sve je to već dospelo na naplatu i nagomilano je palo na teret nemoćnih preduzetnika“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar