U trendu

Lasta: Izvrsavamo obaveze, sutra sa predstavnicima Grada

BEOGRAD – Saobraćajno preduzeće „Lasta“ iz Beograda saopštilo je danas da apsolutno izvršava sve svoje obaveze iz Ugovora o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti javnog prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji Beograda.

Ranije danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da je utvrđeno da „Lasta“ na prigradskim i lokalnim linijama 16. maja nije ostvarila bez obrazloženja 129 polazaka, a 17. maja još 134 polazaka autobusa što se, kako je naveo, posebno odrazilo na kvalitet prevoza u Mladenovcu, gde su se stvarale velike gužve, kao i da „Lasti“ preti raskid ugovora zbog brojnih izostanaka autobusa.

„Takvo Lastino ponašanje je nedopustivo. Grad Beograd uredno plaća svaki kilometar koji prevezu, pa će i oni da poštuju svoje obaveze. Zato su dobili poslednje upozorenje pred raskid ugovora“, rekao je Vesić.

Iz „Laste“ saopštavaju da u pomenutim danima nisu održali ukupno samo 32 prigradska i lokalna polaska koji se odnose na prevoz putnika na teritoriji Beograda.

„U pojedinim medijima je od strane predstavnika Grada Beograda istaknuto da SP Lasta a.d. Beograd pomenutih dana nije održala više od 300 polazaka, što apsolutno nije tačno“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je to preduzeće od 1. januara ove godine održalo 99,5 odsto prigradskih i lokalnih polazaka koji se odnose na prevoz putnika na teritoriji Beograda i napominje da je ugovorom predviđen prag od potrebnih i minimalnih 97 odsto održanih polazaka, te da je potpuno jasno da „Lasta“ izvršava svoje obaveze iz pomenutog ugovora.

Naglašava se da „Lasta“ čini sve što je u njenoj moći da, kao dugogodišnji partner Grada Beograda i u duhu odlične poslovne saradnje, prevoz putnika u prigradskom i lokalnom prevozu na teritoriji prestonice obavlja redovno, sa ciljem da putnici koji se prevoze autobusima tog preduzeća budu zadovoljni.

Kako se najavljuje, u cilju održavanja odlične poslovne saradnje i rešavanja svih nesuglasica sutra će se u prostorijama Sekretarijata za javni prevoz održati sastanak kojem će prisustvovati predstavnici preduzeća „Lasta“ i Grada Beograda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.