U trendu

Majka na Dorćolu ostavila bebu u autu, „Parking servis“ je ODNEO i evo šta se na kraju dogodilo!

Jedan „pauk“ „Parking servisa“ sinoć je u Beogradu odneo auto Beograđanke koja je na kratko izašla iz njega dok je u kolima ostavila šestomesečno dete.

JKP „Parking servis“ je reagovao – podnošenjem prijave protiv majke Gradskom centru za socijalni rad, zbog zanemarivanja deteta.

„Radnici „Parking servisa“ u Službi za prenos vozila rade po unapred utvrđenim procedurama i njih su se pridržavali i u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine, kada su u 18.55 časova u Ulici Visokog Stevana kod broja 23 primetili nepropisno parkirano vozilo registarskih oznaka BG941PF, koje se nalazilo između žive ograde i propisno parkiranog vozila i na taj način potpuno zatvorilo prolaz i onemogućilo kretanje pešaka trotoarom. Od trenutka kada je vozilo opaženo do trenutka kada je započeo sam postupak uklanjanja, koji takođe traje nekoliko minuta, prošlo je 15 minuta i u tom periodu beba je ostavljena u vozilu bez roditeljskog nadzora“, tvrde iz “Parking servisa”, prenosi Blic.

U izveštaju ovog preduzeća piše da su radnici proverili je da li je menjač vozila u brzini i da li je podignuta ručna kočnica, što je standardna procedura, ali tom prilikom nije primećeno da ima nekoga u vozilu.

„Bio je mrak, a iz vozila se nije čuo nikakav zvuk, šum, niti plač, koji bi ukazivao da se u njemu nalazi beba. Vozač dizalice je nakon utovara vozila, za koje je dobio nalog za prenošenje, krenuo ka placu „Parking servisa“ za smeštaj nepropisno parkiranih vozila u Dunavskoj ulici. U trenutku kada je dizalica „pauk“ ušla u Dunavsku ulicu, radnik „Parking servisa“ je obavešten od strane dispečera da se u podignutom vozilu nalazi beba. Ovaj podatak dispečer je dobio od zaposlenih u Korisničkom servisu, koji su primili poziv majke, koja je u parkiranom vozilu ostavila bebu. Sve se dešavalo u nekoliko minuta, jer je mesto sa koga je nepropisno parkiran automobil uklonjen u Ulici Visokog Stevana u neposrednoj blizini placa za smeštaj vozila „Parking servis“ u Dunavskoj ulici. U istom momentu, na tridesetak meatara od placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, dizalicu je sustigao otac vičući da se u vozilu nalazi beba“, saopštili su iz “Parking servisa”.

Radnici „Parking servisa“ su zajedno sa ocem utvrdili da je beba dobro i procenili da je nebezbedno spuštati vozilo na ulici i nastavili do placa „Parking servisa“ u Dunavskoj ulici, a oca povezli dizalicom.

Prilikom otvaranja vozila konstatovano je da je beba spavala.

„Shodno napred navedenom, JKP „Parking servis“,je podneo prijavu Gradskom centru za socijalni rad zbog zanemarivanja deteta protiv majke deteta“, zaključuju iz ovog javnog gradskog preduzeća.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (9)