U trendu

Mihailo Jovanović: „Mladi stručnjaci spremni za rad na superkomjuteru“

KRAGUJEVAC – Timovi mladih stručnjaka iz Srbije obučeni su i spremni za rad na prvoj Nacionalnoj platformi za veštačku inteligenciju, izjavio je danas direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Platforma je puštena u rad u Data centru u Kragujevcu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, a Jovanović je kazao da su poslednjih šest meseci studenti sa Univerziteta u Kragujevcu, ali i drugih univerziteta, obučavani za rad na superkomjuteru koji će obrađivati ogromnu količinu informacija u kratkom vremenskom roku.

Srbija spremna na novi iskorak u procesu digitalizacije

Zahvaljujući prvoj Nacionalnoj platformi za veštačku inteligenciju u Srbiji, koja je danas puštena u rad, naša zemlja je spremna da napravi novi, evolucijski iskorak u procesu digitalizacije našeg društva i obezbedi alat za još brži i snažiji razvoj naše istraživačke i inovativne zajednice, kao i eUprave.

To je izjavio direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović u Državnom data centru u Kragujevcu, gde je danas ova platforma puštena u rad u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i ambasadora SAD Entoni Godfrija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.