U trendu

Mihajlović: Rogozin da vodi računa o svojoj državi

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović poručila je danas zameniku ruskog premijera Dmitriju Rogozinu, koji je rekao da bi se Srbiji, zbog evrointegracija, mogao dogoditi „Keln 2“, da treba da vodi računa o svojoj državi.

Rogozin je upozorio Srbiju da bi jednog dana moglo da joj se desi isto što i Nemačkoj tokom novogodišnje noći, kad su migranti napadali žene u Kelnu.

„Da li Srbiji može da se dogodi scenario na koji Rogozin podseća ili prognozira? Mislim da on treba da vodi računa o svojoj državi, a mi ćemo o našoj“, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Rogozina, koji je boravio u poseti Beogradu.

Na pitanje da komentariše Rogozinov sastanak sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem, Mihajlović je rekla da je u Srbiji svako slobodan da „ide u posete gde god želi i kod koga god želi“.

„Što se tiče Šešeljeve politike, mislim da nikoga u Srbiji ne treba podsećati kakva je ona, odnosno da je to politika sukoba, nazadovanja i protivljenja EU i politika protiv uređenog sistema, što je suprotno politici koju vodi vlada i politici za koju se zalaže SNS“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da se vlada zalaže pre svega za Srbiju i da put ka Evropskoj uniji nije zbog same EU, već zbog dostizanja evropskih i svetskih standarda.

„Lepo je dobiti građevinsku dozvolu za 28 dana kao i elektronsku građevinsku dozvolu“, dodala je ona.

Potpredsednica Vlade je dodala da su Srbiji važni politički i ekonomski odnosi sa Ruskom Federacijom, a naročito u njenom resoru, što se pre svega odnosi na realizaciju ruskog kredita za modernizaciju srpske železnice i realizaciju potpisanog memoranduma za izgradnju novog dispečarskog centra za moderne pruge i vozove koje će Srbija imati.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o izjavi Zorane Mihajlović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)