U trendu

Ministarstvo: Ledolomci probili led kod Gročanske ade, rade kod Pančevačkog mosta

Železnički i avio saobraćaj u Srbiji odvijaju se redovno, dok je vodni saobraćaj i dalje obustavljen zbog leda na rekama i jakog vetra, saopštilo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Saobraćaj je i dalje obustavljen na Tisi – od brane do granice s Madjarskom, zbog leda koji pokriva 90 odsto reke, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi zbog leda koji pluta i niskog vodostaja kod Sremske Mitrovice i Šapca, kao i na Dunavu zbog leda koji pluta i jakih udara vetra od Bezdana do Kladova i od Kladova do Djerdapa dva.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu, kao i na Savi – od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, dok je vanredna odbrana od leda proglašena na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada i na celom toku Tise.

Ministarstvo je navelo da je ledolomac „Greben“ probio ledeni čep kod Gročanske ade, nizvodno od Beograda, i da u beogradskom sektoru radi oko Pančevačkog mosta, da je brod „Bor“ kod Hidroelektrane „Djerdap Jedan“, a da su dva madjarska ledolomca – „Jektoro 6“ i „Jektoro 11“ probila ledeni čep kod Dalja i omogućila isplovljavanje još dva madjarska ledolomca – „Sečenji“ i „Jektoro 7“ koji će verovatno večeras stići u Novi Sad.

Ministarstvo navodi da su putnički i teretni železnički saobraćaj u Srbiji redovni, osim što je tokom noći otkazan voz na relaciji Čačak-Užice i Užice-Požega.

Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ i niškom „Konstantin Veliki“ je redovan, po redu letenja, bez otkazivanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.