U trendu

Ministarstvo: SKGO daje veliki doprinos kreiranju javnih politika na lokalnom nivou

 Državni sekretar ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić izjavila je danas da u gotovo svim svojim aktivnostima vezanim za reformu sistema lokalne samouprave to ministarstvo tesno saradjuje sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO), koja kao asocijacija predstavnika lokalnih vlasti „daje veliki doprinos kreiranju javnih politika na ovom nivou vlasti“.

Kako je saopšteno iz ministarstva, Mačužić Puzić je danas na 17. generalnoj skupštini Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS) rekla da je „jedan od najvećih rezultata te saradnje usvajanje Programa za reformu sistema lokalne samouprave u Srbiji za period od 2021. do 2025. godine“.

„Usvajanjem ovog progama od strane vlade, Srbija je jasno stavila do znanja da nam je ravnomerni razvoj i razvoj jedinica lokalne samouprave važan, kao deo evropskog napretka naše zemlje. Prvi put u istoriji reforme lokalne samourave u Srbiji izrađen je ovakav dokument javne politike“, rekla je Mačužić Puzić.

Generalna skupština Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope (NALAS) održava se od 11. do 13. maja Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar