U trendu

Ministarstvo: Zaražena piletina nije stigla u Srbiju

Pileća prsa „Perutnine Ptuj“ zaražena salmonelom, nisu stigla iz Hrvatske u Srbiju, kažu u Ministarstvu poljoprivrede za „Politku“.

„Rinfuznu piletinu nismo uvezili iz Hrvatske, ali ni iz Slovenije. Od početka godine kod nas nisu dolazila pileća prsa bez kože. Proizvodi koji su u Hrvatskoj bili sporni nisu stizali kod nas“, navode u tom Ministarstvu.

Kako se navodi, piletina istog proizvođača je već bila „na udaru“ hrvatske inspekcije krajem prošle godine, kada je sveže pileće meso iz Slovenije povučeno iz prodaje zbog ešerihije koli i salmonele.

Sagovornik lista ističe da su granične kontrole rigorozne, kao i da veći problem predstavljaju male klanice kojih ima više od hiljadu, a koje dostavljaju robu na lokalna tržišta i pijace.

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede saopštilio je u subotu da se zbog salmonele povlači određena količina pilećih prsa Perutnine Ptuj- Pipo, uvezene u rinfuzu iz Slovenije, kao i deo svežeg pilećeg mesa uzorkovanog na Poljoprivrednom gazdinstvu Orehovec u Velikom Bukovecu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar