U trendu

Momirović:Linijski park važan projekat za Beograd i Srbiju

BEOGRAD – Izgradnja Linijskog parka, koji će se prostirati na 4,6 kilometara, važan je projekat za Beograd i našu državu, izjavio je danas ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Tomislav Momirović, navodeći da je u poslednjih nekoliko meseci uklonjen dobar deo stare železničke pruge, što je deo priprema za izgradnju tog parka.

On je za televiziju K1 naveo da će se Linijski park prostirati od Beograda na vodi do Pančevačkog mosta i dodao da se taj projekat radi zajedno sa opštinom Stari grad i Gradom Beogradom.

„Odvojili smo sredstva da bivšu prugu koja je služila za prevoz opasnog tereta izmestimo i da tu polako pravimo park koji će, uveren sam, biti najlepši u Evropi. Zajednički radimo na tome i mislim da će to biti pun uspeh kada sve završimo“, rekao je Momirović.

Naveo je da će Linijski park biti multufunkcionalan i da će imati dečija igrališta, prostor za kulturne i sportske sadržaje…

Kako je dodao, to će biti sjajan prostor napravljen po modelu najboljih svetskih parkova – Linijskog parka u Njujorku, parka u Moskvi…

„Za nas ne postoje veliki i mali projekti, jer ako se fokusiramo samo na autoputeve i brzu železnicu, a zapostavimo projekte na lokalu, nećemo ostvariti pun uspeh“, rekao je Momirović i dodao da je u poslednjih šest meseci na Dorćolu urađeno dosta i da taj deo Beograda dobija potpuno novu dimenziju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.