MUP demantuje da policija nije reagovala na pozive Kuće ljudskih prava

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) demantovalo je danas navode da policija nije reagovala posle poziva predstavnika Kuće ljudskih prava i demokratije zbog protesta grupe „Zavetnici“ ispred sedišta te organizacije.

„Svega pet minuta nakon poziva koji je primljen u 10.40 časova policija je stigla na mesto dogadjaja, gde je obavljen razgovor sa okupljenima koji su se ubrzo posle toga i razišli. Policija je propratila razilazak okupljenih i prilikom navedenog dogadjaja nije bilo narušavanja javnog reda i mira“, naveo je MUP u saopštenju.

Predstavnici grupe „Zavetnici“ protestovali su danas ispred Kuće ljudskih prava u Beogradu, i na ulaz u prostorije te grupe nevladinih organizacija postavili više plakata kojima se protive kandidaturi osnivačice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić za Nobelovu nagradu za mir.

Kako je agenciji Beta rekla Marija Vujković, predstavnica Kuće ljudskih prava, oko 20 Zavetnika okupilo se oko 10.30 ispred njihovih prostorija, gde su održali miting, razvili transparente i postavili plakate protiv Nataše Kandić na kojima piše „Nobelova nagrada za izdaju srpskog naroda“.

„Mi smo odmah pozvali policiju, ali za pola sata koliko je trajao njihov protest policija nije došla, niti su se pojavili da uzmu izjave od nas“, kazala je Marija Vujković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.