U trendu

Na čišćenju snega danas angažovano i 364 radnika Zelenila

BEOGRAD – Na čišćenju snega sa javnih površina i stajališta javnog prevoza danas je angažovano 364 radnika JKP „Zelenilo Beograd“, posipa se so, a sneg se čisti ručno i uz pomoć mehanizacije, saopštilo je to preduzeće.

Na čišćenju snega angažovani su i radnici iz ostalih komunalnih preduzeća, a u „Zelenilu“ navode da su, kao i prethodnih godina, obavili sve neophodne pripreme i spremno dočekali prve snežne padavine u Beogradu.

JKP „Zelenilo-Beograd“ je u obavezi da uklanja sneg sa staza, platoa, dečjih igrališta, stepeništa, trotoara, u parkovima i oko njih i skverova koji su obuhvaćeni Programom redovnog održavanja u svih 10 centralnih gradskih opština – ukupno 547.589 metara kvadratnih.

„Zelenilo“ će uklanjati sneg i sa 133 stajališta javnog prevoza na tačno utvrđenim lokacijama (4.827 metara kvadratnih) kao i ispred pojedinih, unapred utvrđenih objekata Vlade Srbije i Narodne skupštine, ukupne površine od 22.809 metara kvadratnih.

Po nalogu Gradskog štaba, uklanja se sneg i sa tačno definisanih površina koje su van Programa redovnog održavanja (204.590 metara kvadratnih).

Čišćenje snega podrazumeva i posipanje soli i emulzija, stresanje snega sa četinara, klupa i žive ograde.

Obezbeđeno je 600 tona industrijske soli i 25.000 litara kalcijum-hlorid emulzije, kao i 6.000 kg kalcijum-hlorid granulata za nastupajuću sezonu.

Tokom zimske sezone 2020/2021. spremna je neophodna mehanizacija, i to četiri specijalna vozila Wille, šest specijalnih vozila Multicar, dva traktora IMT 539, dva Fap-a, 15 traktora Kubota, dva specijalna vozila Rondo, 23 traktora sa daskom i posipačima soli, osam 8 traktora sa daskom i 22 motokultivatora, sedam traktora Solis, 16 putara, tri HTP-a i dva KAT-a za utovar soli.

Radnici JKP „Zelenilo-Beograd“ biće angažovani na čišćenju snega, leda i posipanju soli, dok god za to bude potrebe, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.