U trendu

Na delu opštine Palilula proglašena vanredna situacija

BEOGRAD – Predsednik Gradske opštine Palilula, na predlog Štaba za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula od 24. juna, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije te gradske opštine, i ona odmah stupa na snagu, objavljeno je na zvaničnom sajtu GO Palilula.

Na osnovu predloga Štaba za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula i procene da je deo teritorije opštine ugrožen nastankom vanredne situacije – poplave, zbog obimnih padavina koje su počele 23. juna, čime su ugroženi životi i zdravlje ljudi i životna sredina, prouzrokovana šteta na objektima za stanovanje i privredu, poljoprivrednom zemljištu, putnoj infrastrukturi, proglašava se vanredna situacija na delu teritorije Gradske opštine Palilula i to u naselju Borča, Ovča, Krnjača, Kotež i Padinska Skela, zbog elementarne nepogode, navodi se u saopštenju.

Zadužuje se Štab za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Palilula da bude u neprekidnom zasedanju, da organizuje obavljanje poslova shodno Zakonu o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju u vanrednim situacijama i da angažuje osposobljena pravna lica i druge organizacije u sistemu zaštite i spasavanja.

Pravna lica, nadležne službe, javna preduzeća i drugi, dužni su da sprovode Odluke koje će donositi Štab za vanredne situacije radi sprovođenja mera zaštite i spasavanja ugroženog stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara, životinja, a u cilju ublažavanja posledica elementarne nepogode, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar