U trendu

Na Kalemegdanu obeležen Medjunarodni dan joge

Ambasador Indije u Srbiji Sandživ Kohli poslao je danas poruku da je „joga zlatan ključ koji otvara vrata smirenosti, uživanja i sreće“ nakon čega je započeo grupni čas joge na Kalemegdanu, povodom 8. Medjunarodnog dana joge.

„Ljudi kažu da telo leži u prošlosti, da su misli u budućnosti, a da smo u sadašnjosti jedino dok radimo jogu“, rekao je Kohli.
On je pozvao ljude da se pridruže času joge na 17 lokacija u 16 gradova širom Srbije u kojima se ove godine obeležava Medjunarodni dan joge, uz poruku „da jedni drugima daju snagu“.

Očekuje se da će u ovim manifestacijama učestvovati više od 1.000 ljubitelja joge.
Proslavu Dana joge Ambasada Indije organizuje ove godine uz podršku različitih srpskih organizacija koje se bave podučavanjem joge.

U programu učestvuju Vidja joga, Mohandji fondacija i IŠA fondacija.
„Život je samo iskustvo ako želimo da imamo iskustvo, mi moramo da imamo balans, a joga je balans društvu da nikada ne vodi rat, nikada ne podržava krv“, rekao je guru Mohadji iz istoimene fondacije gradjanima, kojih je bilo više od 400, koji su na Kalemegdamu vežbali jogu.

Ambasada Indije je zahvalila Gradu Beogradu i bezbednosnim agencijama na nastavku saradnje na uspešnoj organizaciji ovog događaja.

Događaj su takođe podržale Agrounija, Coca Cola Hellenic i Bechtel.
Milioni vežbača i ljubitelja joge proslavljaju 21. jun kao Međunarodni dan joge od 2015. jer su Ujedinjene nacije usvojile rezoluciju koju je podržalo 177 država članica, među kojima i Srbija, u decembru 2014.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar