U trendu

Na svečanosti Saveza slepih priznanje i Gradu Beogradu

BEOGRAD – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se širom sveta 3. decembra, a Savez slepih Srbije svečano je obeležio 75 godina postojanja, kao i 50 godina postojanja biblioteke za slepe „Dr Milan Budimir”.

Ovom prilikom uručene su povelje zaslužnim institucijama, ustanovama i pojedincima za uspešnu saradnju i veliki doprinos unapređenju položaja i afirmaciji slepih i slabovidih osoba.

Član Gradskog veća Grada Beograda prof. dr Fadilj Eminović je ispred Grada Beograda primio ovu povelju i tom prilikom istakao značaj saradnje lokalne samouprave sa udruženjima koja se zalažu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, saopštio je Beoinfo,

Čast mi je da ispred Grada Beograda primim ovo značajno priznanje koje je simbol naše uspešne saradnje, ali i budućeg organizovanog zajedničkog delovanja u pravcu unapređenja položaja slepih i slabovidih osoba u društvu. Veoma me raduje da su predstavnici lokalne i republičke vlasti u velikom broju prisutni na današnjem skupu, čime smo poslali snažnu poruku podrške unapređenju kvaliteta života slepih i slabovidih, kao i svih osoba sa invaliditetom, rekao je Eminović.

Kako je naglasio da je Međunarodni dan osoba sa invaliditetom povod da sumiramo rezultate sprovedenih aktivnosti u oblasti obezbeđivanja jednakih prava za sve. Grad Beograd će nastaviti da kontinuirano, kroz različite programe resorno-nadležnih sekretarijata Gradske uprave, sprovodi politiku ravnopravnosti svih naših sugrađana.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su Maja Gojković, ministarka kulture i informisanja, patrijarh srpski Porfirije, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, predstavnici Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i predstavnici nekoliko lokalnih samouprava Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar