U trendu

Evo kako je ministarstvo kaznilo načelnicu zbog izjave o zapošljavanju žena

Načelnica Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici pri Ministarstvu za rad Milena Antić Janić biće kažnjena odbijanjem 20 odsto od plate zbog izjave o poslodavcima i zapošljavanju žena.

Kako je Tanjugu rečeno u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, disciplinska komisija je pre pet dana završila disciplinski postupak i donela odluku da načelnica bude kažnjena jednokratnim odbijanjem 20 odsto od plate.

„Ministar Đorđević je naložio da načelnica bude kažnjena, ali se nije uplitao u rad komisije koja je u skladu sa zakonom, a na osnovu analize ranijeg učinka načelnice i samog događaja odlučila kako da je sankcioniše“, kažu u Ministarstvu.

Milena Antić Janić je u emisiji na RTS izjavila da „nijedan poslodavac neće zaposliti ženu koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela“.

„Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje“, rekla je Antić Janićeva i tom izjavom izazvala burnu reakciju javnosti.

Ministar Zoran Đorđević je nakon toga najavio da će načelnica morati da snosi posledice zbog izgovorenih reči u emisiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.