Nagrada za humanost Djoko Vještica novinarki TV Prva Jasni Djurović za prilog o obolelom dečaku

Novinarska nagrada za humanost „Djoko Vještica“ dodeljena je danas novinarki televizije Prva Jasni Djurović za seriju priloga o dečaku obolelom od najtežeg oblika karcinoma, zahvaljujući kojima su prikupljena sredstva za njegovo lečenje u Italiji.

Obraćajući se na svečanosti u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu, Jasna Djurović je navela da tom nagradom „slavi život“ obolelog dečaka.

„Od momenta kada sam ga upoznala, neprestano je u mojim mislima, kao i sada. Za mene je ovo najvažniji, najveći i emotivno najteži trenutak u životu i karijeri“, rekla je dobitnica priznanja a preneo UNS.

Ona je dodala da priznanje „Djoko Vještica“ vraća veru novinarima u profesiju a potom je telefonom razgovarala sa porodicom dečaka koji je u završnoj fazi lečenja u Italiji.

Članica žirija, novinarka NIN-a Petrica Djaković navela je da je Jasna Djurović kroz humanitarne akcije prikupila više od dva miliona evra za ljude kojima je pomoć potrebna.

Dosadašnji dobitnici su Dragoljub Janojlić iz „Palanačkih novina“ 2011., Silvija Slamnig iz „Kurira“ i Sadik Hamidović iz internet radija „Veselje“ 2012. godine, Tamara Grujić sa televizije Prva i Branko Stanković sa Radio-televizije Srbije 2013. godine, Miroljub Dugalić iz „Politike“ 2014. , Stevo Lapčević iz Sremskih novina 2015. godine, Velimir Perović iz „Blica“ 2016. godine, Ana Stamenković sa RTS-a i Danijela Davidov Kesar iz „Politike“ 2017. godine i Stevo Lapčević iz Sremskih novina 2018. godine.

Nagrada se sastoji od diplome i 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti koje obezbedjuje preduzeće Transportšped.

Priznanje „Djoko Vještica“ dodeljuje se od 2011. godine za priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost na humanitarne akcije, koji kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje i podstiču solidarnost i uzajamnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.