U trendu

Naljutio se: Velimira Ilića našli na biračkom spisku, on sad neće da glasa

Lider Nove Srbije i dugogodišnji gradonačelnik Čačka Velimir Ilić nije mogao da glasa na svom biračkom spisku u Osnovnoj školi u Atenici. Ilić je kao i do sada, na biračko mesto 94 u Atenici došao u 12 časova, ali je birački odbor konstatovao da ga nema u biračkom spisku i nisu mu dozvolili da glasa, prenosi Blic.

Iako je imao uredan poziv za glasanje i godinama glasa na istom biračkom mestu, ovog puta mu to nije bilo dozvoljeno, zbog čega je kako kaže Ilić za „Blic“ ostao šokiran.

– Žaliću se svim instancama i institucijama. Svoje glasačko pravo na ovo biračkom mestu koristim decenijama i prosto je neverovatno da me sada nema na spisku. Ovo je najveća bruka za Srbiju – kaže za Velimir Ilić.

Na biračkom mestu Ilić je razmenio par teških reči sa predstavnicima biračkog odbora, a verbalno se sukobio i sa jednim sugrađaninom, zatraživši da mu se hitno omogući da glasa.

On je na glasanje došao u pratnji supruge i sina, sa kojima živi na istoj adresi. Njih dvoje su bez problema iskoristili svoje glasačko pravo, jer su se njihova imena nalazila na biračkom spisku.

Predsednik Nove Srbije izjavio je da su ga iz biračkog odbora izborne edinice 94 u Atenici oko 14 sati zvali da ga obaveste da je pronađen deo biračkog spiska na kome se nalazi i njegovo ime, ali da on ne želi da se vrati i glasa.

Ilić je sazvao vanrednu konferenciju za novinare povodom okolnosti da mu danas u 12 sati nije bilo dozvoljeno glasanje jer se nije bio evidentiran u biračkom spisku.

On je naglasio da se uredno pojavio na biračkom mestu 94, gde, kako je rekao, glasa od uvođenja višestranačja u Srbiji. Bio je u pratnji supruge i sina koji su bez problema glasali, ali, kako je objasnio, njega nije bilo na spiskku.

– Pola sata sam tražio svoje ime na svim listama koje su postojale za Atenicu. Pretresli smo sve stanare Atenice koji su na biračkom spisku. Devojke koje su u biračkom odboru su mi se izvinile, rekavši da moje ime nije među upisanima u birački spisak. Svi su bili zbunjeni, nisu verovali da je to moguće – rekao je Velimir Ilić koji je tom prilikom pokazao kopije poziva za glasanje i pasoša, na kojima je identična adresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)