U trendu

Naslovna strana za 31. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od četvrtka 31. avgusta najviše pišu o početku Evropskog prvenstva u košarci i inicijativi da se bivši komandat Vojske Republike Srpske Ratko Mladić leči u Srbiji.

ALO  –  Pod naslovom „Šešelj opet mora u Hag“ list saznaje da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvan da prisustvuje izricanju presude po žalbi tužilaštva 12. februara 2018. godine pred sudom u Hagu. „Legija sprema doček Morini“ list piše da zatvorenik i bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milorad Luković zvani Legija priprema „odbor za doček u zatvoru za Ismaila Morinu“ koga Srbija tereti za krivično delo izazivanja verske, rasne i nacionalne mržnje.

BLIC  –  Pod naslovom „Borim se sa porodicom monstruma za decu“, list prenosi ispovest majke Olge Lovrić ubijene ispred Centra za socijalni rada na Novom Beogradu. „Saletova četa ide po medalju“, počinje Evropsko prvenstvo u košarci u Turskoj.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Mladiću život visi o koncu“, o zdravstvenom stanju bivšeg komandata Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i inicijativi da se pusti na lečenje u Srbiju. Pod naslovom „Zapad će tražiti od nas i zvanično da gasimo ‘Niš'“, list piše da je sve jači pritisak američkih i evropskih zvaničnika na vlast u Beogradu da ne odobri diplomatski status Srpsko-ruskom centru u Nišu.

DANAS  –  „Gradjanske inicijative najavljuju vruću jesen“, o akcijama koje tokom jeseni najavljuju gradjanske inicijative i o predstavljanju vodiča inicijative „Ne da(vi)mo beograd“ pod nazivom „Kako se borimo“. „Policija držala Polovinu dok gradonačelnik nije podneo prijavu“, o dešavanjima u Subotici posle napada na asistenta na gradjevinskom fakultetu Vladimira Polovinu.

INFORMER  –  Pod naslovom „Program opozicije: Ubiti Vučića po svaku cenu“ list piše da „predsednik Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković, glumac Sergej Trifunović, poslanik Demokratske stranke Goran Ješić i glavni urednik „Tabloida“ Milovan Brkić pozivaju na ubistvo predsednika Srbije“. „Pustite Mladića na VMA“ list piše da Vlada Srbije traži da se bivši komandat Vojske Republike Srpske Ratko Mladić leči u Srbiji.

KURIR  –  „Politički zemljotres u Vladi Ane Brnabić“ list piše da ministar finansija Dušan Vujović podnosi ostavku zbog velikih pritisaka.  Pod naslovom „Vulin bi da bude ko Legija“ list piše o izjavi lidera Demokratske stranke Dragana Šutanovca da ministar odbrane Aleksandar Vulin ima „iste pokrete pred vojnicima kao i zatvorenik i bivši komandat JSO“.

POLITIKA  –  „Banke nezakonito naplaćivale i osiguranje stambenih kredita“, Treći osnovni sud u Beogradu prvostepenom presudom je utvrdio da su banke umesto da plate premiju osiguranja Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita, taj trošak prebacivale na korisnike kredita. „Prosvetari kao raštimovani orkestar“, o tome da od 1. septembra sindikati štrajkuju na različite načine.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Sergej je jedna raspala narkomančina“ za list u intervjuu govori predsednik izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić. „Alijini ljudi srušiliu kule bliznakinje“ list piše da su „dvojica terorista koji su se borili za Aliju Izetbegovića tokom rata u Bosni i Hercegovini učestvovali u rušenju Svetskog trgovinskog centra u Njujorku 11. septembra 2001. godine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.