U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 13. april 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama od četvrtka, 13. aprila najviše pišu o protestima gradjana nezadovoljnih pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji, o dešavanjima vezanim za Fondaciju Dragice Nikolić, ali i o regionalnim temama.

ALO – O situaciji u Nemačkoj, posle napada na autobus fudbalskog kluba Borusije iz Dortmunda, za list govori Dragoslav Stepanović koji živi u Frankfurtu „Nemci se spremaju kao za rat“.

BLIC – Pod naslovom „Deseti dan bunta“, list piše o protestu „Protiv diktature“ u nekoliko gradova u Srbiji. „Odbili da daju donaciju Dragici, osetili moć (predsednika Tomislava) Nikolića“, list piše da je „Takovo osiguranje“ izgubilo licencu jer nije htelo da da 400.000 evra za Fondaciju Dragica Nikolić, čiji je osnivač supruga predsednika Srbije.

VEČERNJE NOVOSTI – „U RIK bez većine za blokadu Vučića“ o tome da li bi opozicija mogla da obori rezultate izbora. O istrazi o malverzacijama u kojima su učestvovali šefovi policije u Šapcu „Prikrivali torturu nad silovateljem maloletnice“. O postupku restitucije naslednicima industrijalca i nekadašnjeg ministra Djordja Genčića kojima je oduzeta vila u Krunskoj ulici „Genčićevim potomcima novac, ne i Muzej Tesle“.

DANAS – „Studenti odbili i vlast i opoziciju“, list piše da neformalni organizatori „Protesta protiv diktature“ ne odgovaraju na pozive političara ni vlasti ni opozicije. Pod naslovom „Živković: Ako se mom sinu nešto desi odgovoran je Vučić“, o reakcijama na fotografije pojedinih učesnika protesta koje su pokazivali visoki zvaničnici Srpske napredne stranke. „Suša: Tražila sam o NUNS da podnese krivičnu prijavu protiv REM“, nekadašnja članica regulatornog tela za elektronske medije smatra da zahtev za smenom svih članova REM nije dovoljan.

INFORMER – „Putin preti Americi, a štiti Srbiju“, o odnosima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država. Povodom napada na fudbalere Borusije iz Dortmunda „ISIS sprema masakr fudbalera“.

KURIR – List piše da jedan od albanskih lidera Ramuš Haradinaj sprema osvetu zbog postupka koji se protiv njega vodi pred francuskim sudom po poternici Srbije „Poubijajte i spalite Srbe ako me izruče iz Francuske“.

POLITIKA – O tome kako je u Moskvi dočekan državni sekretar SAD „Hladan doček za Reksa Tilersona“. O investicijama Fondacije Dragice Nikolić „Kragujevcu tri miliona evra od Dragice Nikolić“. Za list govori rediteljka Agnješka Holand „NATO je uništio nekoliko zemalja“.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Vučić odlazi iz SNS?“ list piše da predsednik SNS Aleksandar Vučić razmatra da li da se povuče sa čela stranke ili da zamrzne funkciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.